Verwonderd over stilte dekens…

Dit blog werd geschreven door Margot Smit.

Het  ART Excel* weekend voor de kinderen van het Dushi huis heeft een  diepe indruk op me gemaakt. Het was voor het eerst dat ik assisteerde…..nu ja, ‘assisteren’… ik heb vooral meegekeken en me verwonderd. Verwonderd over hoe het programma in elkaar zit en hoe door de verschillende spelvormen het verhaal van de leeuw en de muis, de vijf sleutels, het spelen, de yoga, de Sudarshan Kriya en de bhastrika aangeboden worden.

Ik heb me ook verwonderd over de kinderen. Hoe onrustig ze soms waren.

Ze deden goed mee en met name op de tweede dag zag je wat de oefeningen met ze deden. Ze werden rustiger en bij sommige kinderen zag je na de yoga, de bhastrika en de Sudarshan Kriya de glans in hun ogen….. hoe mooi is dat….?

Verwonderd heb ik me over de pedagogisch werkers die met veel geduld de kinderen dit weekend hebben begeleid. Verwonderd over de teacher Noor Francken die de kinderen kan stimuleren. Hoe ze ruimte geeft maar ook begrenst.

Verwonderd over de ‘stilte dekens’ die de kinderen kregen en hoe blij ze hier mee waren….

Kortom een mooi en intens weekend!

Margot Smit

 

*Art Excel biedt een tegenwicht tegen de stressvolle factoren en zorgt voor balans in het leven van de kinderen. In het programma van 4-5 dagen wordt een allround training gegeven op fysiek, mentaal en emotioneel niveau om het volledige potentieel van de kinderen aan te spreken. Door speciale ademtechnieken en andere middelen leren de kinderen om met stress en negatieve emoties om te gaan, kalm te worden als dat nodig is, problemen en uitdagingen te hanteren en eigenwaarde te ontwikkelen.