Dit blog werd geschreven door Orana Houben.

Als ik binnenkom om tien uur is de zaal en de voorhal reeds gevuld met 170 bezoekers in de prachtige hal van de Molukse kerk in Houten. “Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017” is het onderwerp van de mini-workshop. Welk voornemen heb je, wat houd je tegen en wat heb je nodig om je eraan te houden? Glimlachend luister ik naar de enthousiasmerende woorden van Noor die onder meer ingaat op het getal 1. 2017 vertegenwoordigt dit getal (2+0+1+7) dat de kracht van de zon in zich draagt. Hoe versterk je de zonnekracht in jezelf ? Commitment, service, het leven vieren en kennis vergaren is het antwoord van Guruji: “Life should revolve about commitment, service, celebration and acquiring wisdom. Make life a celebration, uplift the spirit of others, be committed to doing good, and be caring. When life revolves around these four, then money comes, reputation comes, relationships improve and health remains robust. You get everything that you want when you don’t focus on the wants.”

 

Terwijl wij na de yoga de Sudarshan Kriya doen, vindt in een andere ruimte de introductieworkshop met Anne-Marie plaats. Een deelnemer die ik daarna spreek vertelt:“Het was een leerzame bijeenkomst; ik ben me meer bewust geworden van het feit dat verschillende vormen van ademhaling echt effect hebben op mijn lichaam”.

Heleen Klinkert deelt na de Sudarshan Kriya hoe in Zutphen de ademcursussen voor Asielzoekers van start zijn gegaan. Het is ontroerend om te horen over de deelnemers die achteraf melden dat ze meer rust ervaren en beter slapen. Er is nu een vrouwengroep gestart en volgende week start een mannengroep. Iedereen die in andere centra cursussen voor asielzoekers wil organiseren kan contact opnemen met Heleen Klinkert (heleen.klinkert@aofl.nl)

De satsangband brengt de sfeer er goed in met hun gitaarmuziek en aanstekelijke mantras die ik en iedereen om me heen makkelijk meezingen. Guruji zei in zijn Nieuwjaarsspeech dat het belangrijk is om kennis op de eerste plaats te zetten: “What is most important is, knowledge taking the front seat in your life. Everybody has knowledge, but sometime it takes the backseat. It is not in the driving seat. When knowledge is sleeping, it is ignorance. When knowledge is in the backseat it leads to regrets later on. When knowledge is in the driving seat, there is only joy and celebration in life. Then you celebrate in every situation, for life is a celebration. So wish for knowledge to be in the front seat in 2017.”

Op haar tafel toont Sri Sri Ayurveda heel veel aanbiedingen van boeken en tapes die nu ook met korting via de website te bestellen zijn.

Ik hoor vandaag dat als ik mij nog meer wil opladen aan kennis, Sudarshan Kriya’s en Satsangs dat ik een abonnement kan kopen van 19 euro 50 per maand waarmee ik door het hele land zoveel activiteiten kan volgen als ik wil. Ik ben er zeker van dat met dit abonnement op mijn bestuurdersstoel mijn levenskwaliteit naar een volgende versnelling gaat!