Dit duo-blog werd geschreven door Julika Marijn & Ilonka de Haan

Julika Marijn:

Ik loop door New York en heb net de prachtige zaal van de Public Library bezocht. Voor vandaag heb ik niet een heel strak plan en ik bedenk ineens: hoe leuk zou het zijn om de Sudarshan Kriya bij Art of Living in New York te doen? Even googelen en ja, ik vind het centrum op Fifth Avenue. Daar loop ik nu op! Een paar blokken verder vind ik het centrum; op de 5e etage van een gebouw dat eruit ziet als een kantoorgebouw. Het is een prachtige verdieping met twee meditatiezalen en er hangt een mooie sfeer. De bijzondere sfeer die ergens hangt waar heel veel gemediteerd wordt, alsof alles daar net wat intenser aanwezig is. Ik voel me meteen thuis en wordt hartelijk verwelkomd met thee en de vraag of ik al geluncht heb. In een zaal begint net een introductie workshop door een vrijwilliger. Ik heb wat leuke gesprekjes met mensen en realiseer me hoe bijzonder het aan Art of Living is dat je ongeveer overal ter wereld je wel ergens kunt binnenlopen bij een centrum of aansluiten in een sessie.

Op zaterdagochtend 9.00 uur is de Sudarshan Kriya en de zaal zit om 9.10 uur vol met 40 man. Terwijl ik tussen de New Yorkers zit en we de Padmasadhana yoga doen vind ik het best wel een kick: de Sudarshan Kriya meedoen op Fifth Avenue! Yeah!

Ilonka de Haan:

Mijn man Mari en ik zijn op bezoek bij mijn broer en zijn familie in Portland. Zij vertelden me dat in het voorjaar de hele stad vol hing met billboards over de komst van Sri Sri Ravi Shankar. Hij reist de hele wereld continue rond, maar ik heb nooit geweten dat er in Portland dus schijnbaar ook een actieve Art of Living community is. Meteen op internet gedoken en ja hoor! … drie blokken verder dan het huis van mijn broer is er elke zondagavond een follow-up met Sudarshan Kriya.

Een paar dagen later rijden we opgetogen naar de plek van bestemming en we vinden een kerkje waar bij binnenkomst meteen het vertrouwde ‘Jai Guru Dev’ klinkt. We maken kennis met de teacher en iedereen heet ons van harte welkom. Grappig, het voelt gelijk zo vertrouwd. Steeds weer raakt het mij, we zijn echt een ‘one world family’. Of ik nu in India aanhaak, met vriendin en collega teacher Julika Marijn een stedentrip maak in Kopenhagen en we daar de Sudarshan Kriya meedoen, de verbondenheid is altijd gelijk voelbaar.

Met een tevreden glimlach verlaten Mari en ik ruim twee uur later het kerkje en ‘storten’ we ons weer helemaal opgeladen in het feestje dat in de tuin van mijn broer in volle gang is.

Wil je ook de Sudarshan Kriya doen als je op reis bent? Kijk op onze ‘global website’.