Door Reshma Khandai

Ik ontmoette Rajshree in januari 1998 in Suriname op een introductie-ademworkshop van Art of Living die door oprichter Sri Sri Ravi Shankar werd verzorgd. De lezing was enorm goed bezocht en daarna kon je je ter plekke in te schrijven voor de Happiness cursus die door Rajshree zou worden gegeven in de ochtend, middag of avond. Toen ik aan de beurt was, bleek mijn voorkeurstijdstip vol. Omdat ik samen met mijn familieleden graag de avondsessies wilde volgen, werd Rajshree erbij gehaald. Met een grote warme glimlach gaf ze te kennen dat wij aan de avondsessies mochten deelnemen. Ze maakte veel indruk op mij; ze straalde zo veel kracht, liefde en warmte uit en iets in mij werd diep geraakt. De mooie connectie die ik meteen voelde heeft zich door de jaren heen steeds meer heeft verdiept.

Rajshree heeft een enorme levenswijsheid die ze op lichte praktische wijze en met veel humor weet over te brengen. Ik word elke keer geraakt door haar enorme liefde en aandacht voor degene die op dat moment voor haar staat. Ik zie dat ze nooit iets half doet; wat ze ook doet, ze geeft zich helemaal en doet het met volle aandacht en passie. Ze is enorm gecommitteerd, gedreven en heel zorgzaam voor degenen die op haar pad komen en daar hoor ik ook bij. En last but lot least, je kunt ontzettend lachen met haar, never a dull moment met Rajshree.

Van Rajshree heb ik geleerd om ‘dieper’ en breder’ te kijken naar een ongunstige situatie of gebeurtenis, waardoor ik veel minder geneigd bent de ander als schuldige aan te wijzen. Door het aanreiken van ademoefeningen, kennis en tools heeft ze me in contact gebracht met het ‘zelf’ in mij; wat mij o.a. verstilling, een geest vrij van stress en diepere verbondenheid met mijzelf en anderen heeft doen ervaren. Dat heeft mij geïnspireerd om ook Art of Living trainer te worden en zo een kleine bijdrage te leveren aan een stressvrije samenleving. Ik heb geleerd dat het helemaal niet moeilijk is om je dagelijks ontspannen, verbonden en opgeladen te voelen. Als je maar de juiste tools tot je beschikking hebt!

Op 15, 16 & 17 september spreekt Rajshree op het Happinez Festival in Utrecht en op 23 & 24 september geeft ze het Happiness Programma.