Enkele jaren geleden, toen ik in de stiltecursus zat, wilde ik Guruji graag iets vragen. Aangezien ik altijd met de mond vol tanden zit als ik in zijn nabijheid ben, stel ik mijn vragen meestal in gedachten (telepathisch) en krijg ik ook meestal een teken van hem, zodat ik mijn antwoord duidelijk krijg. Deze avond wilde ik graag weten hoe het zit met de astrologie. Ik geef ruim 30 jaar astrologische consulten en wilde weten of het goed is om de Indiase astrologie (Vedische of Yotisch genoemd) te gaan bestuderen.

Vedische astrologie is de oudste wetenschap van de wereld, het is de kennis van het licht, kennis van de sterren. Deze kennis is doorgegeven via de oude Rishis, zoals de ziener Parashera.

Die avond begon hij na de meditatie meteen te vertellen over de Vedische Astrologie. Tot mijn verbazing is hij daar de hele satsang mee door gegaan. Ik kreeg een steek in mijn hart, een teken dat mijn hartchacra zich opende denk ik. Hij sprak erover dat de kennis over astrologie heel boeiend en vooral belangrijk is voor de mensen om te weten.

Sri Sri: ”Er is heel veel kennis over deze wetenschap nog verborgen en ik wil ervoor zorgen dat deze kennis weer bij de mensen komt. Het liefst zou ik zelf les hierin willen gaan geven, als ik wat meer tijd krijg……”

Hij vertelde ook over de Saturnus periode, een moeilijke fase in het leven, waarin ik destijds zat .

Sri sri: ” Tijdens de Saturnus periode, zal deze een zekere invloed op je hebben, ook op je geest, maar denk niet dat de Saturnus periode altijd slecht is. Wanneer je op het spirituele pad bent , kunnen de zogenaamde moeilijke planeten juist goed voor je zijn, dan zullen ze je leven op een hoger plan brengen. Wanneer je onthecht bent, zullen ze je meer gaan helpen. Wanneer je niet op het spirituele pad bent , creëren zij een probleem, zodat je op het spirituele pad gaat. Als je helemaal in beslag wordt genomen door het wereldse leven, zullen ze je problemen gaan veroorzaken, zodat je daaruit stapt en de grotere waarden in jezelf zal vinden. Als je ergens teveel aan vast zit, zal bv. Saturnus deze gehechtheid proberen te verwijderen en je prikkelen om verder te zoeken en te proberen er achter te komen waar naar toe te gaan. En dan kom je op het spirituele pad. Dus, Saturnus zal je zowel innerlijk als uiterlijk welzijn geven.

Als je blijft hangen aan uiterlijke zaken, zal hij je naar innerlijk welzijn duwen. Wanneer je innerlijke welvaart hebt, zal hij je uiterlijke welvaart geven. Hij zal je meer geven aan uiterlijke dingen. De periode kan 5 tot 7,5 jaar duren. Waarom voelen mensen zich zo hopeloos? Ze hebben een probleem met hun relatie, geld, baan, allerlei soorten problemen  gedurende 2,5 tot 7 jaar. Een Saturnus periode komt maar een of twee keer voor in een leven, niet meer, maximaal twee. Dan komt de (Jyotishi) Vedische astrologie te hulp. Als je weet dat je door een bepaalde tijdsperiode heengaat, dan wacht je een tijdje voordat het voorbij gaat. Je gaat spiritueel worden, je doet meer aan meditatie, en alle oefeningen die je energie omhoog brengen en je verheffen, trekken je uit die moeilijke periode.   

Nogmaals, het hoeft niet slecht te zijn voor iedereen. Wanneer je al goed bent gesetteld op het pad, dan kan het je ook heel veel succes geven. Het is fascinerend om alles te weten over de verschillende planeten, hun natuur, hun effecten en hun impact. De planeetstanden geven een indicatie; nogmaals, je kunt niet zeggen dat het 100% gebeurt. Zij geven alleen een indicatie want er is altijd een element van genade dat alles kan veranderen, overal en altijd. Astrologie is kennis. Het is een noodzakelijke kennis. Sadhana (spirituele oefeningen), Satsang (samenkomen in kennis), Devotie, zijn allemaal hulpmiddelen  die helpen”.

 Ik was helemaal onder de indruk dat ik zo’n duidelijk en uitgebreid antwoord kreeg en ook dat Guruji zoveel kennis heeft over de astrologie. Het voelde als een zegening en ben dan ook heel gedreven begonnen met de studie Vedische astrologie. De vedische astrologie is een zeer uitgebreide studie, in vergelijking met de westerse astrologie. Wij kennen b.v. allemaal de 12 dierenriemtekens, in de vedische astrologie zijn er 27 tekens (Nakshatra’s) en 4 paden. 27 x 4= 108, een van de redenen dat het getal 108 een heilig getal is. De Vedische astrologie heeft vele raakvlakken met de ayurveda en de yogaleer.

Ik maak bij een duiding twee horoscopen, de westerse en (nog gedeeltelijk) vedische. Dit is voor ons westerlingen fijn, dan krijg je een breed beeld over jezelf. Een horoscoop werkt als een routeplanner in het verkeer, het wijst je de weg naar je doelen in het leven. Je (verborgen) talenten, werk, relaties, karma, je spirituele pad en de verschillende fases in je leven komen daarbij aan bod. Je kunt je eigen vragen stellen.

Dit blog werd geschreven door Carine Staaks.
Als je er meer over wil weten, dan mag je me altijd bellen of mailen. Of kijk op mijn website.

Telefoon 0610707024 – Carine.staaks@aofl.nl

Carine is tevens teacher van het Happinesprogramma en teacher Sahaj Samadhi meditatie.

Carine Staaks