Al mijn hele leven vind ik het fijn om bezig te zijn. Niks doen en stil zitten…..is niets voor mij. Ik heb dan ook een druk gezinsleven met 4 kinderen. Op een bepaald moment werd het toch een beetje te gortig: ik moest ook even stilstaan want ik trapte in mijn eigen valkuil. Toen was daar Art of Living.

Na een bezoekje aan een introductie workshop vele jaren geleden van onze kei Ilonka was ik verkocht. Ik volgde de cursus en ging daarna door. Ik zette me in voor van alles en nog wat, want binnen Art of Living hoef je je nooit te vervelen 🙂

De geweldige technieken moet iedereen weten en ik wist ook al: ik wil teacher worden. Met een jong gezin werd dit traject behoorlijk lang en mijn geduld werd op de proef gesteld. Vele cursussen heb ik gedaan, veel bijdrages geleverd aan het organiseren van allerlei grote cursussen. Drie jaar geleden, februari 2015, ben ik eindelijk naar India afgereisd om daar de TTC te volgen. Wat een geschenk om het in India te mogen doen op die prachtige Ashram. Een prachtig avontuur met dik 900 cursisten in Bangalore. Toen we onze Teacher Manual & Sudarshan Kriya ipod kregen sprak Sri Sri Ravi Shankar ons toe met de prachtige woorden: Ga teachen, er wordt op jullie gewacht. Kippenvel!

Het is heel fijn om het Happiness Programma te mogen geven, mensen de techniek te leren. Te verbinden. Met elkaar en vooral met zichzelf. Een prachtig geschenk.

Inmiddels heb ik ook 2 jaar deel uitgemaakt van het bestuur van Art of Living Nederland. Twee intensieve jaren met een zeer actief bestuur. Het is mooi om van dichtbij alles mee te mogen maken. Ik ben best perfectionistisch en nauwkeurig, ik wil altijd alles op orde hebben. Maar zoals jullie weten: Binnen Art of Living verandert altijd alles dus ook flexibiliteit is een vereiste. Snel schakelen en beslissen, heerlijk! Deze kwaliteiten liggen echt heel dicht bij elkaar en het is mooi dat dit zo in elkaar over kan lopen. Ik vind het ook een groot cadeau om met zoveel mensen te mogen samenwerken aan alle activiteiten binnen Art of Living. Ik ben me inmiddels ook verder aan het verdiepen in de yoga en aan het lesgeven en geniet daar erg van. Ik kwam laatst een stukje kennis tegen van Sri dat eigenlijk precies past bij hoe ik ben en wat ik nu ervaar:

Door blijdschap smelt je weg…je verliest je identiteit

Door rust smelt je weg…je verliest je identiteit

Door liefde smelt je weg…je verliest je identiteit

Wees er gewoon. Ontspan en wees.

Dat betekent niet, wees lui…nee!

Het druk hebben… en er gewooon zijn.

De gebeurtenissen komen en gaan, ze verdwijnen als de bloemen. Maar iedere gebeurtenis en iedere persoon bevat wat honing. Wees als een bij, neem gewoon de honing uit iedere gebeurtenis en ieder moment- en ga door. Wees als een bezige bij en blijf in het Zijn.

In juni komt Sri Sri gewoon naar ons kleine kikkerlandje voor een prachtige meditatie cursus: Unveling Infinity.

Zorg dat je erbij bent. Hier gaan mooie dingen gebeuren, dat is zeker!

Door Astrid Dijkzeul

Astrid van Dijkzeul