Christmas meal

Deze sneeuwballetjes komen uit de grote Ayurvedische recepten-database van Art of Living. Ze zijn gemaakt van kokos, amandelen, noten, dadels, vijgen en ander gedroogd fruit en zijn regelrechte energiebommetjes. En je hebt ze in een handomdraai gemaakt!

Hier vind je het recept

Ingrediënten:
½ kop geraspte kokos,
½ kop dadels,
½ kop rozijnen,
½ kop vijgen,
½ kop gedroogde abrikozen,
½ kop gepelde amandelen,
½ kop cashewnoten,
½ kop walnoten.

Voor de coating: kokosrasp, sesamzaad, gestampte amandelen en/of rauwe cacaopoeder.

Doe alle ingrediënten (behalve die voor de coating) in een blender en meng op de hoogste stand tot je van de massa stevige balletjes kunt rollen. Geef ze vervolgens een coating met een of meer van de bovenstaande ingrediënten.

NB: gedroogd fruit is moeilijk te verteren. Laat het daarom eerst een paar uur weken.

Kijk hier voor meer gezonde en makkelijke recepten.