Dit blog werd geschreven door Lisette Sevens.

 Ik ben dol op stilte en dus ook op stilte cursussen. Elke keer weer voel ik me herboren als ik thuis kom. Bovendien als ik alleen al naar mijn naam kijk, Lisette, en ik gooi de letters door elkaar, dan staat er STILTEE!

Na zelf te hebben genoten van zo’n 15 stilte cursussen, dacht ik, ‘hoe heerlijk is het niet om dit door te mogen geven aan anderen?’

Elke stilte cursus ruimt steeds weer meer stress op; ik reageer milder op anderen, ben vrolijker, dichter bij mezelf en weer een stukje helderder.

Hoe ik stilte teacher werd? Rond 2012 is Edith Rijken de enige Nederlandse stilte teacher en ik wil niet in de concurrentie gaan. Dan zegt Sri Sri Ravi Shankar tijdens zijn bezoek aan Nederland dat jaar: ‘er moeten hier in Nederland non-residentiële stilte cursussen komen, dan hoeven mensen niet meer per sé naar Bad Antogast of andere buitenlanden af te reizen.’ Wetende dat Edith daar niet voor voelt, mail ik Sri Sri of ik stilte teacher mag worden. Per omgaande is zijn antwoord: ‘Sure, you have to assist two times another Silence teacher.’

Niets leuker dan dat en aan het eind van 2012 mag ik mezelf stilte teacher noemen. Dan begint het organiseren en voorbereiden, de ‘manual’ ontvangen plus de iPod met de ‘hollow en empty meditaties’ en de kennis dvd’s. Veel steun krijg ik in die tijd van Kiran Byrt, mijn favoriete Silence teacher omdat hij zo natuurlijk is, altijd rustig is en blijft en toch nooit saai, hij zoveel kennis én humor heeft. Toevallig blijkt ook hij net als ik, oud hockey-international te zijn geweest! Je snapt… dat schept een band.

Vanaf 2013 geef ik jaarlijks een aantal stilte cursussen, wat elke keer ook op mezelf impact heeft. Iedere keer weer merk ik dat er een laagje oude stress van me wordt afgenomen, als ik zo’n cursus geef. En natuurlijk blijf ik mezelf bijscholen door minstens elk jaar de tien-daagse Stiltecursus van Kiran te volgen en soms nog een korte daarnaast. Hierdoor kan ik mijn eigen stilte cursussen steeds weer aanpassen met goede ideeën en subtiele vernieuwingen die hij laat zien.Kortom ik ben er voor in om overal in Nederland vierdaagse stilte cursussen te geven, dus elke organisator die dit graag wil regelen, mag contact met me opnemen: lisette.sevens@aofl.nl of 06 165 195 33.

En waarom? Silence has so much to say! Het haalt zoveel stress bij een ieder weg waardoor mensen zich steeds weer herboren voelen!